Vrij!

Opeens hoef ik geen immuun therapie meer. Verder is mijn nesthaar er af! Ik ga weer ‘normaal’ worden: ik ben vrij! Ik ben genezen. Er bleek een vergissing te zijn gemaakt  over de hoeveelheid behandelingen die ik nog zou moeten ondergaan.. We kwamen erachter doordat ik vragen had over het vervolg van de behandeling. Ik wilde weten wat de meerwaarde was van de immuuntherapie, als dat mijn hart steeds zo belast. Turend op mijn staat kwam de oncoloog er achter dat doordat ik een trail heb gedaan , ik al genoeg Herseptin heb gehad ( gebruikelijk is dat je het een jaar krijgt). Geen wonder dat mijn hartpompfunctie begon te steigeren: het was gewoon klaar. Men dacht dat ik nog vijf ‘giften’ zou moeten ontvangen, om de drie weken.  In die tijd zou mijn hart steeds moeten worden gecontroleerd met een injectiefractie onderzoek. Dat zou ook betekenen: steeds weer in mijn aderen stoffen moeten spuiten en mijn aderen zijn helaas al zo beschadigd geraakt dat dat een heel gedoe is geworden.  Dat hoeft dus NIET! De enige therapie die ik nu nog moet volgen is hormoon therapie in de vorm van pilletjes, waarbij alle oestrogenen de komende vijf jaar zullen worden geblokkeerd. Ik zie wel hoe dat loopt.

Ben er wel flabbergasted van. Opeens is de wereld weer normaal. Mijn lichaam en geest gaan nu weer totaal herstellen. De verwachting is dat dat wel even tijd kost maar het gaat gebeuren. De oncoloog deelde mee dat ik zo voortreffelijk gereageerd heb op de behandeling, dat ik er van uit kan gaan dat ik mijn lijf weer kan vertrouwen.

Ben naar de kapper geweest, voor het eerst weer en mijn haar krult een beetje. Ik heb nog nooit zult goed haar gehad in mijn leven! Er zijn ook gekke kleuren te vinden in mijn haar. Die mythe is dus waar: dat je mooi haar krijgt als je haar weer terug komt na de chemo.

haar

Ik heb erg veel zin om weer van alles te doen. Zo ga ik op 1 maart voor het eerst weer les geven ( 2 uur in de week: heel rustig opbouwen) Er liggen goede  kunstprojecten in het verschiet en er zijn vele plannen gemaakt om leuke dingen te doen met vrienden en familie. Er komt onder andere een tentoonstelling met foto’s van mijn eigen binnenkant die ik heb bewerkt en waarvan er ook een aantal in deze blog te zien zijn geweest. Daarnaast is er in juni de tentoonstelling Toys & art en een tentoonstelling in de S.V.B. en nog meer..reizen, cursussen, noem maar op!

Kortom, het leven is mooi.

Deze blog is de laatste van Borstkanker beeld-blog. Ik dank jullie voor jullie support en liefde. Weet je: dat helpt echt, en ik wist dat niet….

ster2

4 gedachtes over “Vrij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s